Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Ένα άλλο βλέμμα πέρα από το όριο...

 

Ελεύθερος από όλα και όλους να τριγυρίζω σαν χαμένος υιός. Τίποτα δεν αγγίζει την άλλη πλευρά του μυαλού εκεί που σε εγκλωβίζει. Πηγαίνω από δω και από κει, περιπλανώμενος να βρω το χαμένο μυστικό. Κάπου είναι κρυμμένο.
Τα μάτια της με περιορίζουν και δεν φαίνομαι. Γυρίζω άτσαλα προσπαθώντας να βρω διέξοδο στο μισητό παρελθόν. Κάτι με αποτρέπει από κει κάτι, μου λέει ότι δεν πρέπει να δοκιμάσω. Η μία στιγμή να φέρνει την άλλη και ένα κίνητρο φυγής να παραμονεύει. Το τι και το πως δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ο ανώτερος εαυτός, το σημάδι εκείνο του αγγέλου που σου λέει για τα μάταια όνειρα στη στιγμή που ψάχνεις τη λύτρωση.
'' Δεν παίζει έτσι φίλε, για αυτό μακριά από τα όνειρα που βασίζονται στην ψευδαίσθηση ''. Και έτσι κυνηγώ εμένα για να με σώσω από τις κακές αναμνήσεις. Λιγότερο πόνος και παραπάνω διέξοδος να παραμονεύει. Δεν ξέρω τι θέλω, τι μπορώ να έχω, για αυτό λοιπόν κατακλύζομαι από την αύρα του αύριο.
Λίγες πεταμένες αναμνήσεις που επιβιώνουν μόνο στο όνειρο, πεθαμένες κουβέντες αγάπης, χωρίς το παραπάνω τίποτα. Ένας ονειροβάτης που εγώ κρατώ το όνειρο, το οποίο δεν ξέρω αν είναι το καλύτερο, είναι όμως πιο λειτουργικό. Ολίγον παράνομο και υπερβατικό.
Η κατεύθυνση κινείται προς την άφιξη του καινούργιου που το διαπερνά το ανώτερο πεδίο της εκδήλωσης. Ένα άλλο βλέμμα πέρα από το όριο.


Ουράνιος επί της Γης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου